Var är min beställning?

Min beställning har inte kommit

Fruugo återförsäljare har ansvaret för packning och leverans av dina beställningar. Så fort återförsäljaren bekräftar för oss att din beställning har behandlats och skickats, så kommer du omgående att få leveransbekräftelse via e-post.

Var god räkna med upp till 5 arbetsdagar för en inrikes leverans att komma fram och 14 arbetsdagar för en internationell leverans att komma fram. Om du efter denna tid ännu inte fått din beställning, så var god kontakta Fruugos kundtjänst inom skälig tid så undersöker vi saken hos återförsäljaren.

Vad händer om jag angav en felaktig eller ej komplett adress i kassan?

Att ange en komplett och korrekt adress är avgörande för snabb leverans. Felaktiga eller icke kompletta adresser kan leda till försening med dagar eller veckor, eftersom paketet då sannolikast kommer att skickas tillbaka till avsändaren.

Vi har inget ansvar om du anger en felaktig leveransadress eller om du försummar att hämta produkterna på den leverensadress du angav, även om vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa dig när vi kan.

Du kanske ändå kan få din beställning beroende på vilken del eller vilka delar du har utelämnat eller angivit fel i adressen, eftersom din lokala budfirma kanske kan lista ut den fulltsändiga adressen baserat på vad du har angivit.

I det fall den leveransadress du angivit trots allt är en giltig adress (även om den inte är din egen adress), så kommer paketet att levereras till den adressen och det blir då ditt ansvar att återfå varorna.

I de fall leverensadressen är ogiltig, kommer paketet normalt att skickas tillbaka till återförsäljaren. Vi kommer då att kontakta dig för att få veta om du vill att beställningen ska skickas igen till den korrekta adressen (på din bekostnad), eller om du vill få återbetalning av varukostnaden.

Vissa återförsäljare kanske inte gärna skickar varorna igen och då kommer du att få varukostnaden återbetalad, och om du fortfarande vill köpa varan/varorna så måste du göra en ny beställning (såvida de finns i lager).

Att spåra din beställning

Om din beställning har skickats med en spårbar tjänst, kommer detta e-postmeddelande att innehålla ett referensnummer för spårning och namnet på budfirman så att du kan spåra ditt paket. Om detta e-postmeddelande inte innehåller någon referens för spårning så har din beställning skickats med en standardtjänst och kommer inte att vara spårbar.

I bägge fall, så räkna med upp till 5 arbetsdagar för en inrikes leverans att komma fram och 14 arbetsdagar för en internationell leverans att komma fram. Om du efter denna tid ännu inte fått din beställning, så var god kontakta Fruugos kundtjänst.

Om du är en registrerad användare, kan du även kontrollera din orderstatus på Min profil → Mina beställningar.

Delar av min beställning saknas

Om du endast har beställt från en enda återförsäljare, är det troligt att din beställning kommer i en enstaka förpackning, så om du i detta fall saknar varor, var god kontakta Fruugos kundtjänst.

Om du har beställt från flera återförsäljare, kommer din beställning att komma i separata paket eftersom varje återförsäljare kommer att skicka sin del av beställningen enskilt. Var god räkna med upp till 5 arbetsdagar för en inrikes leverans att komma fram och 14 arbetsdagar för en internationell leverans att komma fram. Om du efter denna tid ännu inte fått din beställning, så var god kontakta Fruugos kundtjänst.

För att slå fast från vilka återförsäljare som din beställning kommer ifrån, var god se e-postmeddelandet med beställningsbekräftelse.